BThemes

sâmbătă, 12 martie 2011

Ce valoare are maşina după cinci ani. Mărcile care se devalorizează cel mai puţin

Posted by Unknown On 3/12/2011 06:17:00 p.m. No comments

     Atunci când îţi cumperi o maşină nouă, ar fi bine să te gândeşti că la un moment dat vei vrea să o vinzi. În acest caz, mărcile de maşini diferă destul de mult între ele în privinţa devalorizării. Cu alte cuvinte, o maşină pe care ai cumpărat-o cu 14.000 de eurp ar putea fi vândută după cinci ani cu doar 5.000, iar una pe care ai plătit 20.000 o poţi valorifica cu peste 10.000 de euro.

  Ca regulă generală, maşinile de producţie germană îşi păstrează cel mai mult valoarea, iar mărcile franceze şi italiene se devalorizează cel mai mult.
   De asemenea, atunci când cumperi o maşină ar fi bine să ştii că nu este o investiţie ci o cheltuială, cu excepţia cazului în care o cumperi pentru firmă şi îţi va produce bani.
   O maşină nouă cumpărată îşi pierde cel puţin 10% din valoare imediat ce a ieşit pe poarta comerciantului. Pe toată durata utilizării ei vei cheltui bani cu combustibilul, reviziile, reparaţiile, întreţinerea, în timp ce maşina continuă să se devalorizeze. În funcţie de marcă şi model, devalorizarea continuă cu 10-15% pe an.

0 comments:

Trimiteți un comentariu