BThemes

luni, 28 martie 2011

Cel mai bătrân elefant din Europa, bătut cu bestialitate de un îngrijitor român

Posted by Unknown On 3/28/2011 11:01:00 a.m. No comments

      Imagini tulburătoare, filmate cu o cameră ascunsă şi publicate de Daily Mail, arată cum un îngrijitor român loveşte cu bestialitate un elefant, aflat la un circ din Londra. Elefantul Anne are 58 de ani şi este cel mai bătrân din Europa.

    Camerele au fost instalate de organizaţia Animal Defenders International (ADI) din preocupare pentru sănătatea elefantului care, deşi suferă de artrită, este legat cu lanţuri de picioare. Militanţii de la ADI susţin că este o măsură foarte crudă având în vedere vârsta lui.
În imaginile luate de camera ascunsă, se vede cum îngrijitorul loveşte elefantul în mod repetat, cu furca. Bătăile au continuat timp de trei săptămâni şi jumătate, cât a fost ţinută camerea ascunsă.
    Militanţii de la ADI l-au somat de nenumărate ori proprietarului circului, Bobby Roberts, să renunţe la elefant pentru ca acesta să-şi trăiască restul zilelor într-un sanctuar pentru animale sălbatice, însă acesta a refuzat, motivând că Anne practic face parte din familie şi îndepărtarea ei de la circ i-ar putea provoca moartea.
   Camera ascunsă a dezvăluit, de asemenea, abuzul şi asupra celorlalte animale din manej, o cămilă, ponei, cai în miniatură. Ponei şi caii pot fi văzuţi cum sar înapoi când sunt loviţi de către îngrijitor.



    Elefantul asiatic Anne a călătorit cu Super Circus încă din anii 1950, când a fost cumpărat de către părinţii proprietarului circului cu 3.000 de lire sterline.
Potrivit ADI, povestea tragică a elefantului Anne arată situaţia dificilă a animalelor de circ.
În urma dovezilor prezentate de organizaţia Animal Defenders International, proprietarul circului a declarat că îl va da afară pe îngrijitorul român, plătit cu 8.000 de lire sterline pe an pentru a avea grijă de Anne.
   "Sunt atât de dezgustat, nu pot să cred că acest lucru sa întâmplat sub nasul meu", a spus Bobby Roberts. Acesta a adăugat că va lua în considerare trimiterea elefantului la un sanctuar.

0 comments:

Trimiteți un comentariu