BThemes

vineri, 25 martie 2011

Fabrica de Arme Cugir va exporta în SUA arme de vânătoare de peste 9 milioane de dolari

Posted by Unknown On 3/25/2011 08:58:00 p.m. No comments

      Fabrica de arme din Cugir, judeţul Alba, va exporta în SUA, până în luna martie 2012, arme de vânătoare în valoare de peste nouă milioane de dolari, contractul de furnizare fiind semnat pe trei ani cu firma americană Century Arms.

    Administratorul special al Fabricii de arme Cugir, Radu Roşianu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că unitatea a semnat recent un nou contract cu firma americană Century Arms prin care urmează să furnizeze pentru piaţa civilă din SUA, până în luna martie 2012, arme de vânătoare în valoare de peste nouă milioane de dolari.

     Roşianu a spus că acest contract este semnat pentru următorii trei ani, dar cantitatea de arme şi preţul vor fi negociate în fiecare an.
    El a adăugat că săptămâna trecută reprezentanţii companiei americane, care este cel mai mare importator de arme pe piaţa civilă din SUA şi beneficiarul fabricii din Cugir pentru piaţa americană, au făcut o vizită la Cugir şi au stabilit detaliile finale ale contractului.
   "Până acum, aveam un contract din an în an cu această firmă. Pentru prima dată, am reuşit să încheiem un contract pe termen lung, avem un contract până în anul 2014 şi am crescut şi preţurile şi cantităţile lunare, astfel încât s-ar putea să mai fie nevoie să mai angajăm ceva personal specializat. Preţurile au fost negociate în ianuarie în SUA şi acum au fost bătute în cuie. Au fost crescute cu aproximativ 20-30 la sută, iar cantităţile le-am crescut cu 40 la sută faţă de ceea ce livram anul trecut, la maximul capacităţii fabricii de arme", a spus Roşianu.
    Potrivit sursei citate, firma americană cere Fabricii de arme din Cugir să crească producţia deoarece pe piaţa americană ar exista o cerere destul de mare.
    Roşianu a afirmat că la cele două unităţi de producerea a armamentului din Cugir, Fabrica de Arme şi UM Cugir, peste 90 la sută din contractele pentru exportul de arme se desfăşoară prin firme acreditate în SUA.
    Fabrica de Arme din Cugir are relaţii contractuale cu Century Arms din anul 1999, iar până acum valoarea contractelor derulate se ridică la câteva zeci de milioane de dolari.

0 comments:

Trimiteți un comentariu