BThemes

marți, 8 martie 2011

Google omagiază femeile printr-un logo special de 8 Martie

Posted by Unknown On 3/08/2011 12:54:00 p.m. No comments

   Google şi-a schimbat, marţi, logoul de pe pagina principală, pentru a celebra Ziua Internaţională a Femeii, noua imagine sugerând în mod simbolic ipostaze ale femeii moderne.

    Ziua Internaţională a Femeii, sărbătorită pe 8 martie, a fost mai întâi expresie a luptei acestora pentru dobândirea unor drepturi, confundându-se ulterior cu o sărbătoare a mamelor în ţările din fostul bloc sovietic şi fiind în prezent un prilej de bucurie pentru reprezentantele sexului frumos.
În prezent o zi a bucuriei pentru toate femeile, care primesc flori şi diferite cadouri, sărbătoarea de 8 Martie a fost percepută mult timp drept moment în care erau afirmate drepturile sociale şi politice ale femeilor, precum şi progresele făcute în ceea ce le priveşte.



Prima Zi Internaţională a Femeii a fost celebrată în urmă cu 100 de ani, pe 19 martie 1911, în Austria, Danemarca, Germania şi Elveţia. Peste un milion de femei şi bărbaţi au participat în această zi la manifestaţii pentru ca femeilor să li se acorde drepturi legate de muncă, dreptul la vot, educaţie şi de a deţine funcţii publice.
În prezent, Ziua Femeii, popularizată mai mult ca "Ziua Mamei" în perioada comunistă, este o sărbătoare oficială în Afganistan, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Burkina Faso, Cambodgia, China, Cuba, Georgia, Guinea-Bissau, Eritrea, Kazahstan, Kârgâzstan, Laos, Madagascar, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Uganda, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam şi Zambia. Pe de altă parte, este sărbătorită, fără a fi o sărbătoare oficială, în ţări precum Croaţia, Serbia, Bulgaria, România şi Letonia.
În această zi se obişnuieşte ca bărbaţii să dăruiască flori şi mici cadouri femeilor din viaţa lor - soţiilor, iubitelor, mamelor, fiicelor şi colegelor. În România şi Bulgaria, se păstrează obiceiurile de dinainte de căderea comunismului, când, de 8 martie, de Ziua Mamei, copiii făceau cadouri mamelor, bunicilor, învăţătoarelor şi profesoarelor. În România, Ziua Mamei a fost în schimb declarată sărbătoare publică începând din 2010 şi este sărbătorită în prima duminică a lunii mai.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a omagia personalităţi ale culturii universale sau pentru a marca diferite sărbători publice.

0 comments:

Trimiteți un comentariu