BThemes

vineri, 18 martie 2011

[In curand]Tutorial Origami. Invata cum sa confectionezi un trandafir, o inima, steluta, o lebada si multe alte forme doar din hartie.

Posted by Unknown On 3/18/2011 09:49:00 p.m. No comments

      In curand voi incepe sa ma ocup si de sectiunea Tutoriale de pe acest blog si se pare ca il voi inaugura prin crearea unui tutorial video in care voi explica in detaliu cum se poate confectiona de exemplu: un trandafir sau o lebada(exemplele pot continua) folosind doar o coala de hartie(este recomandata hartia colorata pentru a aduce inca un plus creatiei).

    Origami (din japoneza 折り紙 origami, hârtie pliată) constituie arta plierii hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsuflețite sau forme decorative abstracte.
 
     Lumea artelor tradiționale japoneze a reprezentat întotdeauna pentru occidentali o fascinație, iar discipline precum ikebana – arta aranjării florilor, chanoyu – ceremonia ceaiului, origami – arta plierii hârtiei și multe altele au simbolizat elemente ale frumuseții și perfecțiunii japoneze.
  Etimologic, cuvântul origami, de origine japoneză, este format din oru care are sensul de “a îndoi” și kami cu sensul de “hârtie”, deci “hârtie îndoită”. Numele de origami a fost adoptat în anul 1880, până atunci arta plierii hârtiei fiind denumită orikata. Formele care pot fi realizate prin această artă sunt legate de imaginația celui care pliază hârtia, dar există și categorii de forme tradiționale care includ flora și fauna.
    Arta origami din zilele noastre acoperă o zonă largă de forme, de la ceasuri cu cuc și dragoni, până la forme simple care exprimă mai degrabă spiritul decât forma unei imagini.
    Există multe stiluri de origami, acestea pornind de la cele mai simple compoziții până la compoziții extraordinar de complexe, alcătuite din mai multe unități origami pentru a forma un poliedru, precum și reprezentări formate din două sau mai multe coli de hârtie. Cu toate aceste multe forme de abordare, cele mai simple forme de origami sunt modelele formate dintr-un pătrat de hârtie, fără a utiliza lipiciul. Se pot folosi diferite feluri de hârtie, de la cea subțire la cea groasă, precum și hârtia velină a revistelor sau hârtia de împachetat.
    In continuare veti putea viziona un video cu exemple de creatii:

0 comments:

Trimiteți un comentariu