BThemes

luni, 28 martie 2011

Larry Page va prelua vineri conducerea Google, hotărât să reducă birocraţia din companie

Posted by Unknown On 3/28/2011 10:46:00 a.m. No comments

     Cofondatorul Google Larry Page revine la finele săptămânii viitoare, pe 4 aprilie, în poziţia de director general, şi pare hotărât să simplifice procesul decizional la vârful companiei, să reducă birocraţia şi să consolideze solidaritatea dintre angajaţi.

     Page a luat deja măsuri pentru a reduce birocraţia gigantului cu 24.000 de angajaţi şi pentru a schimba comportamentul companiei, de o structură greoaie la start-up vioi, potrivit unui material Wall Street Journal (WSJ).
Google a anunţat în luna ianuarie că CEO-ul Eric Schmidt (55 de ani) va fi înlocuit de Larry Page (38 de ani).
    Noul şef a cerut managerilor de producţie şi engineering să descrie, în mesaje e-mail, proiectele la care lucrează, cel mai probabil pentru a renunţa la iniţiativele în care nu crede, au declarat pentru WSJ surse apropiate situaţiei.
    Printre programele care ar putea fi în pericol se numără Google Health, proiect care ar permite utilizatorilor să stocheze, pe serverele Google, fişe medicale şi alte informaţii legate de sănătate.
    El a convins directorii executivi să-şi desfăşoare o parte din activitate într-o zonă publică a sediului din Mountain View, California, pentru ca angajaţii să-i poată aborda direct.
Page a început de asemenea în ultimele săptămâni să comunice cu managerii pentru a afla ce probleme are compania la mijlocul ierarhiei de conducere şi a cerut angajaţilor să schimbe modul în care îşi desfăşoară şedinţele pentru a simplifica procesul decizional. Printre măsurile recomandate de noul CEO se numără desemnarea unui lider de şedinţă care să aibă un cuvânt greu de spus în privinţa unei decizii şi renunţarea la lucrul pe laptop în timpul întrunirilor, potrivit sursei citate.
    Page nu a comentat până acum strategia sa ca director general, însă a declarat anterior că procesul decizional la vârful Google este greoi şi trebuie accelerat.
Larry Page a fost primul CEO al Google şi i-a predat funcţia lui Eric Schmidt în anul 2001, când compania avea circa 200 de angajaţi. Măsurile luate recent de noul director general sugerează dorinţa de a reveni la unele elemente care caracterizează începuturile Google.
Google încearcă să-şi diversifice afacerile, deoarece este încă dependentă de motorul de căutare, care a generat anul trecut cea mai mare parte din veniturile de 30 miliarde de dolari ale companiei. În acelaşi timp, Apple şi Facebook reprezintă concurenţi tot mai periculoşi pe piaţa software-ului pentru gadget-uri mobile şi a publicităţii online, iar compania este ţinta tot mai multor investigaţii aitrust din partea guvernelor, în Statele Unite şi în alte zone ale lumii.
   Surse apropiate discuţiilor susţin că, sub Larry Page, Google se va concentra pe proiectele de publicitate online grafică, pe YouTube şi Android. Noul CEO ar putea de asemenea să aloce resurse importante mai multor nişe emergente de business, precum divizia de software online de business Google Apps, şi să continue campania de achiziţionare de start-up-uri.
Compania va continua cel mai probabil iniţiativele pe termen lung, îndeosebi tehnologia autoturismelor fără şofer şi scanarea tuturor cărţilor din lume într-o uriaşă bibliotecă online, ambele fiind proiecte de suflet ale lui Page.
    Eric Schmidt va deveni preşedinte executiv, iar noua lui poziţie presupune gestionarea afacerilor şi parteneriatelor cu guverne, potrivit unei surse apropiate situaţiei. Celălalt cofondator Google, Sergey Brin (37 de ani), a declarat anterior că lucrează la "proiecte speciale" ale companiei.

0 comments:

Trimiteți un comentariu