BThemes

vineri, 25 martie 2011

O persoană din patru are gena infidelităţii

Posted by Unknown On 3/25/2011 09:14:00 p.m. No comments

     Oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din New York susţin că au descoperit o genă care determină infidelitatea persoanelor, informează Daily Mail. Potrivit experţilor, această genă a fost identificată la o persoană din patru.

   Gena cu pricina se numeşte DRD4 şi afectează nivelul de dopamină din creier. "Persoanele care au această caracteristică nu înseamă că trebuie să-şi înşele neapărat partenerul, dar sunt de două ori mai predispuse la infidelitate", precizează Justin Garcia, coordonatorul studiului.
    Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au intervievat un grup mixt de voluntari despre cât de stabili sunt în relaţia de cuplu. Apoi participanţii au fost supuşi unor scanări la nivelul creierului pentru a vedea dacă infidelitatea poate fi determinată genetic.

    Rezultatele de laborator au arătat că una din patru persoane are o genă care predispune la infidelitate. Specialiştii precizează că acest studiu i-a ajutat să descopere care dintre sexe înşală mai mult. Potrivit studiului, această genă este prezentă în egală măsură atât la femei, cât şi la bărbaţi. În plus, cercetătorii susţin că persoanele care poartă gena DRD4 sunt predispuse la alcoolism sau jocuri de noroc.

0 comments:

Trimiteți un comentariu