BThemes

miercuri, 9 martie 2011

RCS & RDS imprumuta 368 mil. dolari

Posted by Unknown On 3/09/2011 01:45:00 a.m. 2 comments

   RCS&RDS, operatorul telecom controlat de omul de afaceri din Oradea, Zoltan Teszari, a reuşit să obţină de la un grup de bănci două împrumuturi în valoare cumulată de 368 de milioane de dolari (206 mil.dolari şi 125 mil. euro), pentru a-şi plăti o parte din datoriile anterioare şi pentru a avea bani de investiţii, informează Ziarul Financiar.


   RCS, cel mai agresiv jucător de pe piaţa telecom, cu afaceri anuale de peste 700 mil. dolari, avea neapărată nevoie de aceste împrumuturi pentru a merge înainte. Un grup de bănci format din ING, UniCredit, Raiffeisen, RBS, BRD - SocGen, Fortis a contribuit la sindicalizările realizate de RCS.

Compania, care are acum circa nouă milioane de clienţi care plătesc pentru cablu şi satelit TV, internet, telefonie fixă şi mobilă, este puternic îndatorată şi are nevoie tot timpul de finanţarea băncilor. Teszari a por­nit acum mai bine de 15 ani de la un chişc de îngheţată şi a ajuns acum să controleze un grup telecom cu operaţiuni în România, Ungaria, Serbia, Italia, Spania, ce valorează peste un miliard de dolari.

2 comments:

Schimba culoarea textului:)

Mersi de atenționare :)) O să-mi tai din salariu, asta e :))

Trimiteți un comentariu