BThemes

luni, 14 martie 2011

Wii 2, Xbox 720 si PlayStation 4 apar anul acesta?

Posted by Unknown On 3/14/2011 10:38:00 p.m. No comments

    Cu cateva luni inainte de show-ul E3 (Electronic Entertainment Expo) care se va desfasura in perioada 7-9 iunie in Los Angeles, au inceput deja sa apara zvonuri despre produsele care s-ar putea lansa cu aceasta ocazie si despre noutatile pe care le vom afla.
De data aceasta, toti ochii par a fi atintiti catre urmatoarea generatie de console Wii, Xbox si PlayStation.
In timp ce producatorii nu scot nicio vorba despre produsele lor si despre ceea ce intentioneaza sa faca, am invatat in timp faptul ca industria consolelor are un ciclu de “refresh” de cinci ani. Asadar, progresul este pe cale sa se intample sau nu?
Ei bine, daca ar fi sa dam crezare zvonurilor, ar trebui sa ne asteptam la lansarea Nintendo Wii 2 in cadrul evenimentului E3 din Los Angeles, in vara acestui an.

    Dispozitivul va avea un drive Blu-ray, un procesor quad-core si un proiector LED incorporat. Rolul proiectorului ar fi acela de a afisa jocurile pe un perete sau pe o panza in locul unui televizor. Exista, de asemenea, zvonuri cum ca urmatorul sistem Wii va oferi si suport pentru tehnologia 3D.
Nintendo Wii a fost lansat acum aproximativ 5 ani, in noiembrie 2006, asadar ar fi cazul unei noutati in domeniu.
Tot neconfirmata oficial ramane si informatia conform careia Microsoft ar fi pe cale sa anunte lansarea urmatoarei generatii de console Xbox. Acestea au fost “poreclite” deja Xbox 720.
   Zvonul a luat nastere odata cu aparitia informatiilor despre o serie de noi locuri de munca listate pe site-ul Microsoft. Gigantul software e in cautare de ingineri hardware, in special oameni priceputi in domeniul consolelor Xbox.
   Totusi, Microsoft a declarat public faptul ca va oferi suport pentru actualele console Xbox 360 pana in anul 2015. Acest lucru nu inseamna neaparat ca nu ar putea lansa o alta generatie a consolelor pana atunci, insa este putin probabil ca Microsoft sa ne pregateasca ceva mai devreme de anul 2013.
In ceea ce priveste o potentiala lansare a unor noi dispozitive Playstation 4, apele sunt putin mai calme, iar zvonurile se lasa destul de greu asteptate.

    Iata declaratia presedintelui Sony Computer Entertainment, Kazuo Hirai, intr-un interviu acordat recent: “In fiecare an, noi anuntam si lansam noi functii si tehnologii pentru produsele noastre. Tocmai de aceea, nu ne permitem inca sa vorbim despre PS4 sau despre un PlayStation viitor, oricum ati dori sa-i spuneti. Evident ca ne gandim si la o continuare a modelului PlayStation, insa, pentru moment, compania se concentreaza strict pe PS3 anul acesta”.
Oricum ar fi, industria si gamerii sunt, cu siguranta, pregatiti de o noua lansare PlayStation si stim cu totii ca dezvoltarea hardware este si va fi o peocupare continua pentru cei care activeaza in domeniu.
Singura noastra grija ar trebui sa fie, de acum inainte, preturile pe care le vor avea noile dispozitive.

0 comments:

Trimiteți un comentariu