BThemes

vineri, 25 martie 2011

Franţa va expulza 28.000 de imigranţi ilegali în 2011

Posted by Dominiq Bitza On 3/25/2011 09:06:00 p.m. No comments

    Obiectivul este de "28.000 de expulzări pentru 2011, este imperios să fie atins", "trebuie chiar depăşit atunci când vom dispune, prin legea privind imigraţia şi integrarea, de instrumente juridice noi", a subliniat ministrul în faţa directorilor de departament din cadrul securităţii publice (DDSP) şi a comandanţilor din jandarmerie.
    "Mobilizaţi-vă, asta înseamnă arestări şi fiecare dintre voi ştie unde şi cum să procedeze!", i-a îndemnat Claude Gueant.
    Numărul expulzărilor din 2010 nu a fost comunicat. În primele 11 luni ale anului, acesta se ridica la 25.511, în scădere cu 7 la sută în raport cu 2009.
Ministrul şi-a exprimat regretul că "rezultatele din luna ianuarie 2011 (sunt) în scădere faţă de luna ianuarie 2010: 1.822 de expulzări au fost realizate, în scădere cu 8,5 la sută faţă de anul trecut".
   O lege este examinată în prezent de Parlament şi ar urma să intre în vigoare în câteva luni. Ea ar urma să includă traducerea în dreptul francez a unei directive europene privind expulzarea imigranţilor ilegali.
În aşteptarea acestei transpuneri, Franţa se confruntă cu un vid juridic şi Consiliul de Stat a dat dreptate judecătorilor care au eliberat străini fără documente, plasaţi în detenţie.
    De la sosirea sa la Interne în februarie, fostul secretar general al preşedinţiei Claude Gueant a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale una dintre priorităţile sale.
Săptămâna trecută, el a fost criticat după ce a apreciat că, "din cauza imigraţiei necontrolate, francezii au adesea sentimentul că nu mai sunt la ei acasă".
   Vineri, el a insistat asupra folosirii "biometriei pentru a lupta mai bine împotriva imigraţiei ilegale".

0 comments:

Trimiteți un comentariu