BThemes

luni, 14 martie 2011

Un student român în străinătate câştigă 500 €/lună pentru un job part-time

Posted by Unknown On 3/14/2011 07:06:00 p.m. No comments

     Salariile pentru joburi part-time ale studenţilor români din străinătate sunt de câteva ori mai mari decât cele pe care le-ar obţine dacă s-ar angaja cu jumătate de normă în România, iar majoritatea românilor care pleacă la studii în străinătate reuşesc încă din primul an să se întreţină singuri, informează Ziarul Financiar.

    Dacă un student câştigă în România, în medie, 100 de euro net lunar pentru un job part-time (cel mai adesea în call-center), un român care învaţă la o universitate în străinătate are un salariu de cel puţin 400 - 500 de euro net pe lună, lucrând ca asistent în bibliotecă sau ca ospătar.
    "Estimez că mai puţin de 25% din românii care pleacă anual în străinătate primesc finanţare de la părinţi. Majoritatea se angajează, chiar dacă lucrează numai pe proiecte sau dacă au joburi punctuale, ca organizatori de evenimente", a spus Ale­xandru Ghiţă, preşedintele grupului Edu­cativa, un grup de companii şi organizaţii non-guvernamentale cu activităţi în sec­to­rul educaţional şi organizator al târ­gu­lui edu­caţional Romanian Inter­na­tio­nal Uni­ver­sity Fair 2011 (RIUF). RIUF a reunit la finele săptămânii trecute ofertele edu­ca­ţio­nale de la aproximativ 100 de instituţii de în­vă­ţă­mânt străine şi locale, la care au par­ti­ci­pat aproape 7.000 de elevi, studenţi şi pă­rinţi.

    Deşi numărul participanţilor la astfel de evenimente este tot mai mare şi, apa­rent, există un interes crescut pentru stu­diile străine, elevii şi studenţii români merg în continuare la târguri educaţionale fără să ştie cu exactitate dacă vor să se înscrie sau nu la o universitate străină.

0 comments:

Trimiteți un comentariu