BThemes

vineri, 11 martie 2011

iPad 2 a fost lansat astazi in Statele Unite

Posted by Unknown On 3/11/2011 12:07:00 p.m. No comments

    Apple lansează azi(11.03.2011) în Statele Unite iPad 2, care va consolida cel mai probabil poziţia de lider de piaţă a companiei, dar va avea şi rolul de unitate de măsură a cererii pentru tablete la nivel mondial.


   La aproape un an de la lansarea primei variante a gadget-ului, care a fost un succes răsunător şi a creat o nouă piaţă inundată acum de concurenţi mai mult sau mai puţin întârziaţi, investitorii vor urmări atent vânzările iPad 2, care se lansează mai întâi în exclusivitate pe piaţa americană.
Apple speră să repete succesul din aprilie 2010, când mii de fani au stat la cozi pentru a cumpăra gadget-ul, la acea vreme un concept proaspăt şi inovator.

    Analiştii notează că iPad 2 reprezintă o îmbunătăţire, dar nu reinventează piaţa.
    Cea de-a doua versiune a tabletei este mai subţire, mai uşoară, mult mai rapidă şi are două camere care facilitează video chat-ul.
   Obiectivele iPad 2 sunt însă clare: prima versiune s-a vândut în 300.000 de exemplare în prima zi de la lansare, 500.000 în prima săptămână şi a atins pragul de un milion de unităţi în 28 de zile.
Ţinând cont că noul model va fi disponibil la lansare în mult mai multe magazine decât cel original, pragurile amintite ar trebui să fie depăşite cu uşurinţă, iar investitorii vor fi dezamăgiţi de un eşec în acest sens. Pe lângă cele 200 de magazine Apple din Statele Unite, iPad 2 va fi disponibil începând de vineri la AT&T, Verizon Wireless, Best Buy, Target şi Wal-Mart.
Spre deosebire de lansarea de anul trecut, Apple nu a acceptat precomenzi înainte de lansare, deci oricine vrea să aibă iPad 2 din prima zi trebuie să meargă la magazin. Apple mizează că formarea unor cozi interminabile ar putea creşte popularitatea şi cererea gadget-ului.

    Lansarea internaţională va avea loc pe 25 martie în 26 de ţări, însă clienţii din România vor fi nevoiţi să se orienteze către state din apropiere precum Ungaria, Cehia sau Polonia, deoarece data la care tableta va intra pe piaţa românească nu este cunoscută în prezent.

0 comments:

Trimiteți un comentariu